Fredag igen

Har precis kommit hem från en shoppingrunda, det blev till sist några enstaka saker. En finfin tekopp som jag numera ska kalla min egen, från en riktigt spännande inredningsbutik på La Defense och ett par mycket snööögga höst/vinterskor. Skulle nog kalla det höstskor men med ett par raggsockar funkar allt hehe. Det var SÅ nära att jag köpte en knallröd kappa, riktig french style, men vet inte riktigt hur jag skulle matchat den. Jag menar, vill ju ha möjligheten att bära halsduk utan att jag ser ut som ett euro-disco. Men den röda färgen passade verkligen till mina svarta lockar så det gjorde lite ont i själen att hänga tillbaks den på kroken. Måste prioritera, kan ju inte köpa tio jackor med den lönen jag får direkt. Så får hålla utkik efter något annat.

Ska snart hämta barnen, måste kila om 10 minuter. Direkt efter ska de/jag.. VI på "playdate". The american way haha. Ska bli lite spännande. Vad ska jag göra under tiden? Dricka kaffe med föräldrarna? Fan. Dricker ju inte ens kaffe, får vara en surkärring och be om te. Synd att jag inte får flasha med min fina kopp, heh.

Och ikväll ska jag och tjejerna jag shoppade med idag spana in en bar, inte "en bar" utan "THE bar" - den enda i hela Le vesinet.
2012-09-28 @ 16:07:56

Första skoldagen

Tänkte börja med att berätta om den fantaaaaastiska konserten jag var på i lördags. Så, jag och 75.000 andra såg Lady Gaga på Stade de France. Jag var i "pelouse"-området, vilket betyder att man står upp och kommer en hel del mycket närmre scenen än de som satt ner runt scenen. Jag och finskan hamnade relativt långt fram och eftersom jag är lång hade jag inga större problem att se över alla huvuden, hehe. Fan va hon var bra, hela showen var en lätt tiopoängare. Man behöver inte ens vara ett Gaga-fan för att tycka konserten var bra! Hon sjöng några akustiska låtar, ååååh, hennes röst är så jävla bra. Alltså överträffade konserten mina förväntningar (och ändå så hade jag JÄVLIGT höga sådana..) Njöt av varenda sekund, ville aldrig att den skulle sluta. 
 
Dagen efter konserten bestämde jag träff med några vänner i Paris, en del skulle till svenska kyrkan, men redan där kände jag att det inte var något för mig. Så jag och Ellen begav oss ut på äventyr, som till en början gick lite fel. Vi hamnade i ett konstigt område i de yttre distrikten så vi hittade första bästa metro och tog den in till centrum igen. Vi gick längs La Seine, beundrade Eiffeltornet och turistfotade lite. Sedan stack vi hem till hennes kompis som pluggar i Paris och bor i Marais, åh, underbart område. Lägenheten som de delar på två var ganska liten men har en hyra på 15.000 kr/månad, woppppppa. Det är helt sjukt att de kan ta sådana priser bostäder.. Hade kanske haft råd med ett fem kvadratmeters vindsutrymme, om ens det.
 
Idag så var det första skoldagen på La Clef, det gick väl bra. Man kan lugnt säga att kunskapsnivån i min grupp skiljer sig ganska kraftigt. Tjejen bredvid mig verkade prata flytande, kort sagt, kände mig ganska kass. Det fanns nog ett par till som var på samma nivå som mig, som tur var. Får väl kämpa helt enkelt och läraren verkar jätteschysst. Imorgon ska vi käka frukost där, haha, en fransk sådan. Det blir väl chokladflingor, söta crêpes eller toast med marmelad?
 
Så ja, det är de senaste dagarna.
Imorgon blir det skola igen och ikväll ska jag natta barnen (!!!!!!) Kommer bli en jäkla challenge..
2012-09-24 @ 18:09:54

Lady Gaga tomorrow!

Ja, så detta var den lilla.. hemligheten. Så var inne på Couchsurfing och kikade runt lite, såg att en fransk snubbe sålde två Lady Gaga-biljetter, en finsk tjej köpte den ena och jag den andra - Nej, drar inte dit själv, ska gå med henne. Alltså så träffade jag henne för första gången igår och idag åkte vi och köpte biljetterna hos ett par trevliga killar. Så vi träffade de på stationen och stack sedan upp till deras lägenhet och snackade en stund tills de skulle dra ut. Ville inte dra ut med en dyrbar Lady Gaga-biljett i fickan, hehe, så både jag och finskan tog metron hem. Men vilken tur vi hade, biljetterna såldes för halva priset, alltid kul när något händer lite spontant. Så ja, dessa två killarna, varav en dansk, ska dit imorgon också. Vi kanske skulle ses i den troligen milslånga kön... Men, äntligen får jag se henne live, som jag trånat efter detta ögonblick. ÅH. Kommer dansa på rosor imorgon, lovar, kommer gå runt med ett brett leende hela dagen. Fattar fortfarande inte att det händer. ÄNTGLIGEN. Kommer nog fälla en tår eller två.
 
2012-09-21 @ 23:44:48

Fredag. Längtar.

Okej, så idag skulle jag egentligen träffat en tjej i Paris och ja.. fikat, shoppat. Men, snoret rinner like a freak'n river och huvudet dunkar en aning FÖR mycket. Så jag spenderar dagen i soffan med te, glass och alla Resident Evil-filmerna. Treffffligt. Förresten, på måndag börjar min skola, GALET. Äntligen ska det bli lite mer flow i språket, det är svårt när man glömt bort massa grammatik då detta språket består av 50% grammatik och resten är galna gester - verkligen - de gillar att använda kroppen här. Ibland känns det som en hel jäkla teater när de ska förklara saker och där står jag, svenne, och är van att prata utan några större betoningar och att gestikulera som de gör finns ju inte på kartan. Än.
 
Så, familjens sommar aupair är här. Dulce. Hon är typ bra, nästan FÖR bra! Hon är superpedagogisk med barnen, har världens längsta tålamod, hjälpsam till tusen och extremt trevlig. Det märks verkligen att det är 10 års skillnad mellan oss, hon agerar lite mer som en mamma och ja, tar för sig mer. Hon har ju varit au pair innan i Canada där hon sedan stannade och jobbade i fyra år, så ja, hon har väl erfarenhet av allt möjligt. Men tillbaks till Mexico åker hon imorgon, så ja.
 
Anyway. Ikväll ska jag försöka fixa den där grejen jag är så JÄVLA nervös, glad, exalterad över. Det kan visa sig gå toppen, men risken att det ska floppa finns ju där. Så därför kommer jag, oavsett vilken tid jag kommer hem, uppdatera om hur det gick (även om det floppar..) SÅDESÅ. 
 
Ellen smsade nyss och sa att hon skulle handla på Carrefour market (den som ligger ett stenkast från mitt hus) och eftersom jag behöver handla lite grejer och inte skulle dö av en nypa luft hänger jag på. Det verkar vara någon vinfestival...vinhögtid.. just nu för affären är FYLLD med vin och människor kommer ut med 5+ BACKAR med vin, de skiter helt i maten. Typiskt fransmän.
 
2012-09-21 @ 12:06:00

Lite dumt

Ja, okej, jag har nyst bort nästan hela dagen. Har sett "Magic Mike", ingen höjdare tyvärr och sovit, gosat samt bråkat med katten. Så för nån timme sedan bestämde jag mig, efter att ha käkat massa glass, att gå ut och jogga. Det var ett dumt val. Orkade bara fem kilometer och när jag kom innanför dörren blev jag helt snurrig, tummen upp hehe. Så nu sitter jag här vid datorn alldeles ynklig, med batteriet på sparlåga eftersom jag inte orkar hämta laddaren en våning upp.
 
Fast nu måste jag hämta den anyway.
2012-09-19 @ 16:07:55

Fransk förkylning

Har dragit på mig en fransk förkylning, precis som kidsen och många andra au pairer. Just nu är min näsa täppt, halsen svullen och känner mig allmänt frusen. Tur att onsdag innebär vilodag för mig, ända till klockan fem. Ska kanske ta en nap senare och städa rummet, det är kaos just nu. Sov dessutom dåligt inatt, antagligen på grund av förkylningen. Men jag repar mig nog snart, yupyup.
 
Hämtade ut mitt visakort på banken innan, köpte strepsils och sprang in på Carrefour market och handlade en liten pastarätt till lunch. 



2012-09-19 @ 12:08:00

Jävla idiot

jävla skit har inte lust med något längre. springer ner till carrefour market och handlar pepsi max nu, innan de stänger, för JAG BEHÖVER SOME.
2012-09-17 @ 20:31:27

Godmorgon

Har precis bakat klart muffinsen, startat diskmaskinen och nu sitter jag bara och tar det lite lugnt med altandörren öppen. Idag är det lite kyligt, men vindstilla iallafall. 
 
Denna fredagen ska familjens sommaraupair hälsa på, är nästan lite nervös inför mötet. Jag menar, är familjen lika förtjust i mig som i henne? Och barnen? Hon är 10 år äldre än mig, alltså närmre mamman i ålder än mig.
 
Och imorgon är det dax för mitt muntliga test på La Clef, usch haha. Men det är bra att skolan ska börja snart, känner lite att min franska har tagit "stopp", behöver verkligen repetera lite grammatik och vardagsspråk. Tur att La Clef ska vara en väldigt bra skola men bra undervisning och engagerade lärare, låt oss hoppas att det blir så också.

En mobilbild på väg till stationen igår.
2012-09-17 @ 10:47:58

Le puce flea market

Så, idag bar det av först med RER och sedan metron till denna väldigt omtalade marknad. Träffade Ellen vid stationen klockan elva och sedan mötte vi upp en av hennes studerande vänner samt hennes belgiska vän. Så, låt mig bara säga att denna marknaden verkligen är så stor som alla säger. Det började med några "småstånd" längs vägen, sen kommer man till en mini-marknad med en massa "billigt skit" och en del småintressanta saker. Därefter skymtar man en grön skylt där alla marknadens delar finns. Det är verkligen svårt att hitta, speciellt när man inte har någon aning om vilken del som är vilken. Vi irrade runt den första timmen utan någon vidare framgång, men vi fick iallafall se en hel del antikviteter och konstverk på vägen. Efter det, en aning besvikna, åt vi. Det kändes ett tag som om jag skulle svimma, det var så varmt och ja, energin var ju inte på topp om man säger så. Men efter lunchen hittade vi ganska snabbt till det område vi ville, fyllt av både nya och gamla kläder. Vintage, levis-shorts, skor, smycken - you name it. Det var faktiskt en aning överväldigande, det fanns SÅ MYCKET fint att.. det iallafall för mig var väldigt svårt att välja något. Priserna var väl överkomliga, det gick att pruta, men det är väl inget att rekommendera då säljarna kan bli lite sura, hehe. 
 
Det var för övrigt ett ganska osäkert område, förutom i de lite finare delarna där designerprylarna fanns. Men det gällde att hålla hårt i väskan, hade inte med mig kameran, men tog några diskreta bilder med mobilen på de ställena som verkade säkra.

Kort och gott var det en trevlig dag, men nu är jag helt slut och vill inget annat än att sova.
Imorgon ska jag om inget dyker upp baka mina kära kladdkakemuffins som barnen tjatar om och jogga en megarunda.
 
 
2012-09-16 @ 21:53:59

Myskväll

Så, det blev ingen utgång ikväll, främst för att jag och många andra vill orka till den stora marknaden imorgon. Men NÅGOT ville jag göra. Så träffade Ellen, som bor cirka 30-40 minuter bort till fots och vi vandrade runt i Le Vesinet, Croissy och Chatou i hopp om att finna något roligt. Finns inte. Så vi typ.. smög hem till hennes källare (om man nu kan kalla den det, för den är FIN) och drack te, snackade en massa om allt möjligt. Det kändes nästan som om man var i Sverige. Imorgon ska vi träffas på Le Vesinet station klockan 11 och bege oss till marknaden, yeah. Familjen köpte hem massa kycklingfiléer, något de tydligen inte äter så ofta, så ska nog laga till en liten sallad att ha med. Genom att äta ute i Paris kan man utan problem spendera hela lönen, no kidding. Det är en aning surt att allt är så dyrt, förutom baguetter såklart, men snart kanske man hittar några billiga guldkorn. Grejer som någon gärna får sända hit är: proffs hårspray, marabou, filmjölk, rågbröd och.. ja, fyller på listan sen. För dig, du vänliga själ som skickar ner något av detta, kan få en fin fransk souvenir av mig. En eiffeltornet-nyckelring kanske? Eller varför inte en ost?

Godnatt vänner små.
Favoritväskan från Mango.
+1 till frankrike för utbudet av kläder, även H&M, som dessutom är svenskt, är bättre här.
2012-09-16 @ 01:41:59

Paris

Okej, så idag tog jag RER till Paris med Elin, som alltså tar samma tåg som mig. Vi begav oss i hettan till en park där vi skulle träffa några au pairer och ja, chilla typ. Stannade inte så värst länge, det var så otroligt varmt (!) Inte för att jag klagar, men det är skönare att gå i värmen än att sitta och svettas som en gris hehe. Så jag och.. fem andra gick runt lite i Paris, checkade in lite av shoppingen och tog sedan en fika på starbucks. Champs-élysée var verkligen packat denna dag.. det vill säga som alla andra dagar? 
 
När vi stod vid triumfbågen idag kunde jag inte låta bli att beundra trafiken runt triumfbågen. Rondellen är så otroligt bred och det rymmer säkert 5-6 filer men ändå kör bilarna hur som helst. Man kan inte förutspå något i denna hemska rondell. Alla kör offensivt här i detta ostälskande land och alla skiter i princip i att det finns andra än de själva på vägen. Precis tvärtom vad vi lär oss i Sverige, exakt tvärtom. 
 
Ja, det blev ju ingen marknad idag, den ska vi åka till imorgon. Ska ha med mycket cash (inte för mycket dock så att alla ficktjuvar kan gotta sig dock!) Men ja, hoppas på att finna massa franska fynd.
2012-09-15 @ 19:36:14

Tre amerikaner och jag

Så, har precis kommit hem efter en typ tre-fyra timmar lång fika/lunch med tre amerikanska au pairer. Det var faktiskt väldigt roligt! Fick min chans att fråga alla typical american frågor, fördomar osv. Och ja, allt är som i tonårsfilmerna (Mean girls exempelvis..) Allting i USA verkar vara så.. stort. De berättade att många hemmafruar har fullt upp året runt med att anordna fester, bjudningar etc. till alla högtider. Dagen efter den ena högtiden börjar de planera nästkommande, haha. Vill också... Kanske får vara au pair i USA efter mitt år här?
 
Det roliga med dessa tre är att alla bor i mitt område, Croissy, vilket är litta skoj ju!
2012-09-14 @ 14:16:00

Ops..

Helt plötsligt har jag inte skrivit på tre dagar. Nu har jag varit busy varje dag i princip, träffat peepz, shoppat (men ännu inte turistat!!!!), skrivit in mig i skolan and so on. Nu närmar det sig äntligen helg, hell to the YES. Ska antagligen på en stor marknad på lördag och kanske ut på kvällen. Är fett sugen på Champs-Élysées.. bara för att liksom.. Men vet inte riktigt om jag skulle palla att ta morgontåget igen, får krascha hos någon. yup. Var ju och shoppade idag, det blev en skinnjacka, ett par baggggyjeans, ett par skor och en tröja. Tog RER till La defense och träffade Isabella, sen gick vi där i alla tusen affärer i massa timmar tills vi nästan (bara NÄSTAN) blev sena hem för att hämta upp våra kidZ. Imorgon ska jag träffa nån au pair från USA (woopwoop) och kanske några andra, vi får se. En fika blir det minsann. Ska undvika kolhydrater /den vandrande macaronen.
 
Hoppas iallafall på marknaden på lördag.
2012-09-13 @ 21:29:33

Magic bisou

Såklart ska inskrivningen på skolan klydda. Först säger de en sak och sen en annan. Ska dit imorgon för att skriva in mig for real och då SKA det gå, hoppas bara på att inte platserna är slut för då måste jag börja leta efter en annan skola. Men hell no, ska fighta för en plats. 
 
Nu sitter jag med kidsen och kollar på disney channel, första gången jag kollar på tv med de på eftermiddagen. Vanligtvis brukar de vilja springa runt utomhus, men inte idag och jag klagar inte. Lillen verkar lite trött idag och det är jag med. Har dessutom lite ont i magen och när jag sa det till den lille gav han mig en "magic bisou" (magisk puss) för att jag skulle må bättre, awwwwwww! Och fick en blomma av the big one efter skolan, anledningen var för att han ville att jag skulle baka fler kladdkakemuffins och ta med mig till snaxxxtime, haha.
2012-09-10 @ 17:56:00

Jag lever

Så, gårdagen.. Vi träffades ett gäng på åtta och åt lite på en restaurang och sedan skulle vi försöka hitta en klubb i närheten. Men, tydligen befann vi oss på ett område med inte så stort utbud och det var dessutom GAY NIGHT. Det är helt sjukt så många män det var som gick runt och pussade varandra, fnissade osv. Vi, eller jag iallafall, trodde det var ett skämt att alla (nästan) klubbar hade gaykväll just denna kväll, hur kunde vi liksom pricka in så fel? Anyway så hittade vi en klubb någonstans åt helvete, men den var bara konstig svettig och musiken var sjukt mysko men alla andra verkade veta vilka låtar som spelades. Det vill säga, vi stannade inte där så länge. Efter det försökte vi hitta något annat, snabbt (!!!) med mindre success dock. Så vid tretiden började en del dra sig hemåt, men vi som var tvungna att ta morgontåget kunde inget annat än stanna.
 
Men då träffade vi en dansk, hans franska flickvän som var grymt schysta och kunde visa oss en klubb som de visste inte stängde förrän på morgonen. När vi kommer dit - gay peeps only - och dörrvakten tyckte inte vi såg tillräckligt gay ut.. hahahahaha. Synd, för det var ladygagakväll där! Men när vi står utanför kommer det ut ett par italienska små arkitekter som tydligen kände både dansken och hans tjej. Så då börjar vi jakten på en bar de vet är väldigt bra, så vi hängde på. Sen, äntligen efter en väldigt förvirrande kväll hittar vi baren som troligtvis är den bästa baren jag varit på. Det var väldigt mycket folk men mycket mysigt och många att snacka med, alla trivdes där helt enkelt trots att vi skiljdes åt lite grann. Så där stannade vi helt enkelt tills de stängde, sa hejdå till den schysta dansken och hans flickvän samt de små italienska arkitekterna och tog sedan tåget ganska smidigt (och trötta bör tilläggas) hem. Men jag säger det, den baren gjorde hela kvällen med allt gående och letande värt all möda! Nu gäller det bara att vi kanske hittar tillbaks till den någon gång.. hmm.. lycka till.. Vi fick tipset att vid utgång i Paris ska man bestämma place innan och för oss som tar tåget "blir det en långkväll eller kortkväll?" (det sena eller det tidiga tåget dvs.) 
2012-09-09 @ 11:13:00

Saturday

Har precis städat lite, mitt rum och badrum. Har ett möte med banken klockan elva, ska fixa ett franskt kontokort då så jag slipper klydda med mitt kort och onödiga kostnader. Sen ska jag till skolan, La clef, och skriva in mig.. åh, fruktar det kommande franska-testet. Men ja, i vilken grupp jag än hamnar i kommer jag iallafall lära mig! Sen ikväll, någon gång, blir det förhoppningsvis utgång eller liknande i Parrrrrrre. Dock vet jag inte hur jag ska komma hem då RER slutar gå redan vid ett-två. Får se vad som händer helt enkelt ;) Har förrresten EN outfit att välja på ikväll, haha, orkar inte tänka på min sorliga garderob just nu.
 
2012-09-08 @ 10:08:06

Lunchdejt, aupairträff och extrem hetta

Okej, har nyligen kommit hem från aupairträffen och lunchdejten. Träffade som sagt Amanda och även Elin hakade på och åt lunch. Blev en pizzaslice på ett café, sooo goooood. Sen vid ett-tiden begav jag mig till aupairträffen där det faktiskt var ett 30-tal aupairer med olika nationaliteter, överhängande svenskar dock. Träffade massa trevliga peeepz, många av de ska med ut och prova på Paris nattliv imorgon. Det enda som var "negativt" var den extrema värmen som låg över oss hela tiden, det var OTROLIGT varmt. Helvete, svettades everywhere, lite jobbigt.

Tycker det är kul att snacka med massa folk i "samma situation" som mig, man känner sig inte lika... ensam. Att även de har det svårt att få barnen att lyda, förstå kulturen, skillnaderna osv. 
 
 
2012-09-07 @ 16:07:17

Bakar, fixar osv osv.

Ojojoj, egentligen ska jag inte hinna skriva ett inlägg men jag gör det ändå. Bakar kladdkakemuffins av något slag, lite efter eget recept då jag inte hittar några mått i detta främmande kök. Hoppas det går. Ser ut som om muffinsen ska svälla över, hope not. Har inte ingredienserna att göra det igen... Och tiden, ops, ska vara i SGEL om 2 timmar och träffa Amanda, så måste gå hemifrån om lite mer än en timme. Puss.Igår, lillen skrattade så mycket åt photobooth att han fick tårar, hahaha.
2012-09-07 @ 09:56:21

För ovanlighetens skull

Ja, idag för ovanlighetens skull var den store på mycket gott humör. Han duschade riktigt snabbt utan några om och men. Lillen däremot är antagligen väldigt trött, han ville nämligen inte ta en nap idag, så han gnällde för minsta lilla. ooh. Han är vanligtvis alltid glad men innan duschen var det icke så. Först så blev han ledsen för att jag gav honom ett halvt chokladkex (delade med sin bror) och grät hur länge som helst. Antog att han var både hungrig och trött så det slutade med, okej erkänner, att jag gav honom ett helt. MEN han var tvungen att sluta gråta helt och hållet och be mig snällt. So he did. Och gnällde även vid duschtiden. Men nu sitter jag här i trädgården, kidsen är i pyjamas och hoppar fridfullt på studsemattan och SKRATTAR - no crying. Så jag är nöjd. Men ibland, ska inte ljuga, går det mig riktigt på nerverna när de gråter för någonting de VILL HA. Man kan säga att jag och den store hade en liten deal idag, duschade han utan gnäll och annat trams så fick han ut och hoppa på studsemattan efteråt. Och ja, man får väl mötas halfway för att slippa onödiga tårar. Nu är ju båda på gott humör och pratar om den lilles galet illaluktande pruttar och att man kan säga "snupid" istället för "stupid" för då är det inte ett "bad word". Förhoppningsvis kommer mamman hem snart så kan vi hjälpas åt att förbereda le diner. 
 
Skiter i bilderna för i nästa inlägg kommer alla bilder från min lilla fotosession i SGEL.
2012-09-06 @ 18:59:20

From my window

Har precis käkat med lillen och varit på supermarket och handlat lite bakgrejer. Är väldigt trött idag, hoppas inte den store är på dåligt humör. För DET kommer jag inte palla. Men jaja, inte tänka negativt nu haha. Imorgon ska jag på au pair träff med min agency, det är troligtvis många som kommer dit. Ska ha med mig lite kladdkakemuffins á la Suéde. Nu när jag känner mig ganska säker på RER dit kommer det gå smooth. Ska antagligen träffa någon innan och kanske käka en liten lunch, mums. 
 
På söndag ska familjen till Disneyland, men, jag har bestämt att träffa massa peeps på kvällen så lär väl stanna hemma. Nu tjatar lillen att jag ska leka, han gillar när jag sjunger snabba låtar på svenska, ett enkelt sätt att få honom glad.
2012-09-06 @ 13:07:12

La Defense

Okej, igår hade jag fullt upp HELA dagen, i princip. Efter att jag lämnat barnen på dagis handlade jag lite grejer på Carrefour, det blev en ansiktskräm, sminkpads och bodylotion. Nothing fancy. Så jag tog det lugnt fram till strax innan tolv, då började jag så sakta gå mot stationen och det visade sig vara väldiga förseningar med tågen. Men eftersom jag var ute i så pass god tid var jag ändå 45 minuter tidig till doktorn. Följde en karta som familjen gett mig och hittade utan problem. Gick runt och fotade i de små kvarteren så att tiden skulle gå lite snabbare. Då kom en gammal dam fram till mig och började prata franska, haha. Typ att det var ett fint område jag fotade i, frågade var jag kom ifrån och det visade sig att hennes systers dotter var gift med en svensk! Jaja, sen efter min lilla fotorunda gick jag tillbaks till adressen där doktorn fanns. Uh, dörren var liten och gammal, väntrummet likaså, men det gick bra ändå. Inget fel på mig, så nu har jag ett sportcertifikat som tillåter mig att utöva sport, HAHA.
 
Fick ett sms från Gabriella när jag var på väg hem att hon kunde träffas, så vi bestämde att ses i La defense. Let me tell you, hamnade i världens största jävla köpcenter, ENORMT. Så det tog oss 30 minuter att hitta varandra och sedan fanns det inte mycket tid över innan jag var tvungen att ta RER hem igen. Men ska definitivt dit igen snart, där fanns ju verkligen alla affärer. Sephora, Zara, H&M, you name it alltså! Och det tar dessutom bara 15 minuter med metron sen är man framme, går en trappa upp och voila. Skulle egentligen dit där idag med Ninni och Gabriella, men kom på imorse att den lille inte hade skola idag.. Men ja, lite surt för ville handla kläder till utgången på lördag. Intresset var faktiskt jättestort att gå ut, så vi blir nog ett stort gäng, men vart vi drar återstår att se. Vad jag ska ha på mig är också ett stort frågetecken, har ju inga kläder.
 
2012-09-06 @ 10:10:24

Ny dag, nya tag


Bild från igår, vid stationen - "la gare"

Så under gårdagen var ett av barnen väldigt.. motvilligt. Och likaså imorse. Riktigt jävla jobbigt var det. Men förhoppningsvis ska det inte upprepa sig i eftermiddag. Anyway, så vanligtvis är kidsen i Frankrike lediga på onsdagar, men mina två går på ett "day camp" vilket innebär ingen skola utan bara lek. Ska hämta de så sent som fem faktiskt, så är ledig hela dagen. Men, here's the thing, ska ju till en så kallad "sportdoktor" som ska se så att jag är frisk nog att spela badminton, haha. Detta sker 13.45 i Saint Germain, så har ingen direkt tid att ta RER in till Paris, tyvärr. Har fått en karta till doktorn, som inte kan engelska typ.. yeah, än en gång ska mina franskakunskaper sättas på prov. Kanske borde lära mig några medicinska termer? Njaaah.
 
Anyway, sitter med en baguette som jag handlade med mig hem efter att ha lämnat kidsen på "day campet". Den var fortfarande lite ljummen. Och det är inte konstigt att alla i Frankrike äter så mycket av just baguetter, de kostar ju 0,5 euro, det vill säga en femma. När jag stod där vid bröddisken kunde jag först inte bestämma mig.. allt såg.. så gott ut. Så slutligen blev det en klassisk baguette haha! God var den iallafall, speciellt med lite sallad, gurka och skinka. YUMMMMM!
 
Ikväll 20.45 börjar allvaret. Badminton. Ensam. JE NE COMPRENDS RIEN!!!!
2012-09-05 @ 09:47:00

Saint Germain en Laye

Och idag så tog jag RER till Saint Germain, det vill säga inte till Paris utan åt det andra hållet. Checkade in skolan där jag och många andra ska gå, då de flesta bor i det området. Träffade först Ninni och käkade lunch, snackade och gick runt lite, sedan kom Elin och vi tog en fika. Smakade macarons för första gången i mitt liv, and let me say, det var en fröjd för mina smaklökar. Den i choklad smakade som kladdkaka och den i kokos var bara crazy-good. Sa hejdå till tjejerna vid tvåtiden redan och tog RER hem. Hehe, ja, jag gick en annan väg hem som jag trodde gick snabbare, men ack hade fel. Fick fråga en tant, en francais, var supermarket carrefour låg (bor bredvid) och hon tog fram sina glasögon, pratade massa franska, hängde med på knappa hälften. Hon kallade på en annan tjej över gatan som visade vägen, hon kunde ingen engelska men jag förklarade med halvdålig franska att det var min första gång jag tog RER och att det var svårt att hitta. Hon förstod. Men woaaa, sen kom vi till huvudgatan där jag kände igen mig. Smög in om stället där de säljer bröd och grejer och köpte mig 5 stycken macarons till familjen och mig ikväll, tog en av varje färg! Anyway så har jag precis kommit hem nästan, sitter med ett glas pepsi, så livet är chill och allt flyter på. Imorgon ska jag till.. doktorn... lite nervös. Ska antagligen träffa en annan au pair innan så förhoppningsvis kan vi hitta dit tillsammans.
 
Bilden är från Saint Germain, CHECKA in dessa goa macarons. Har inte så många bilder från Saint Germain dock,  men många bilder från hemvägen.. tills jag gick vilse. Det är ju i nuläget VÄLDIGT varmt här. Schvetttt.
 
2012-09-04 @ 15:24:00

12 timmars passet!

Okej, igår var det en lång lång dag med kidsen. De vaknade vid den tiden föräldrarna begav sig till jobbet och eftersom skolan inte började förrän idag var jag hemma med de själv hela dagen lång. Så, vi gjorde allt från kurragömma, måla, fransk tecknat tv-tittande och massa mer. Jag åt både frukost, lunch och middag med de, dock hade mamman förberett både lunchen och middagen. Så, det var en lång dag. Under större delen av dagen lekte de ute med grannkidsen som INTE kan engelska. Alls. Och jag, duktig som jag är, frågade de lite frågor på franska faktiskt!
 
Anyway, nu ska jag ta metron FÖRSTA GÅNGEN och dessutom själv in till SGEL, yeahhh. littta scared, men pepsi maxen håller mig på topp ;)
2012-09-04 @ 10:04:28

Ett fett dilemma

Jag funderar på att börja på någon sport, typ en-två gånger i veckan. Det lutar mot badminton vilket innebär att jag varje onsdagkväll 20:45 ska spela badminton i 1,5 timme. Grejen är dock den att jag måste bestämma mig snarast, för att på onsdag sätts det igång och innan det måste man fixa en massa papper och skit. Inte som i Sverige att bara dyka upp, nejnej. Jag måste gå till en speciell "sport-doktor" som ska checka så att jag är frisk nog att utföra denna mycket farliga sport. Sedan ska papper fyllas i och betalningen ska ske osv osv. Och dessutom är det inte säkert att någon där pratar en gnutta engelska. Det ska tydligen vara människor i alla åldrar och jag kan ju inte mer än hoppas att någon, NÅGON, är i min ålder. Annars får jag helt enkelt spöa de hårt i badminton och visa var skåpet ska stå. Sedan kan man träna även på lördagar och söndagar om man känner för det. Får helt enkelt fundera (den lilla tid jag kan..) men något vill jag verkligen göra.
2012-09-02 @ 17:44:16

Navigo pass

Idag ska vi fylla på mitt navigo pass, så att jag smidigt och enkelt kan ta RER eller metron var jag vill. Nästan. De har olika zooner här, jag kommer ha 1-4 och det finns 7 om jag minns rätt. Det är en aning kyligt ute, så har på mig en tjocktröja faktiskt. Iallafall så åt jag en nästan vanlig svensk frukost idag.
 
Åt ganska mörkt bröd med skinka - vilket de aldrig gör. Det är nämligen ljus toast med marmelad och flingor som gäller på morgonen. Men Gwen hittade som sagt ett substitut för fil, någon slags lätt-fromage-grej som smakar.. nästan som fil, lite tjockare, men rätt okej. Kan vänja mig vid den tror jag! Och sedan såklart muslin till. Gott ;D
2012-09-02 @ 10:37:55

Bara le så går det bra

Jag har förstått, nästan redan efter en dag, hur viktigt det kommer vara för mig att hitta några riktigt bra vänner här. Även om familjen är helt jäkla underbar, fixar allt, även det där mörka brödet som i princip inte finns och muslin som de aldrig ens skänkt en tanke på att köpa. Kidsen är ett par riktiga busfrön, men väldigt söta och snälla. Måste bara se till att säga till de ordentligt när det behövs! Men iallafall, det krävs att man är väldigt självständig för att göra en sån här grej, eller så blir man det på vägen. Jag kände mig väldigt ensam när vi var ute i stan, jag kunde inte kommunicera på den nivån som krävs här. Ett par enklare beställningar var inga problem, men exempelvis att fixa nytt mobilnummer var långt bortom räckhåll. Satt där och nickade, oui oui oui, åh. Det är fan ta mig tur att jag haft tandställning, för såhär mycket som smilat fånigt/ursäktande på en dag, har jag nog inte gjort sedan jag var utbytesstudent i Tyskland (där jag dessutom inte kunde ett ord tyska..) Tur att familjen vill mig så väl och verkligen kommunicerar med mig, fick även reda på att barnen tycker om mig redan. hihi.
2012-09-01 @ 21:53:32

Skillnader

Okej, bara för att jag själv tycker att detta är intressant så ska jag dela med mig av märkbara skillnader mellan Sverige och Frankrike. För det första är gatorna riktigt tajta, de gör som galningar och de stannar inte om de passerar ett övergångsställe fullt med folk. Faktiskt. Och den mest märkvärda för mig som håller på så mycket med kost osv. är nog att det inte finns mörkt bröd, rågbröd eller något liknande. Eller, liknande fanns det i affären, men det brödet som de kallat mörkt är för mig ljust hemma i Sverige. De verkar gilla "sötsaker", dvs. att det finns ett stort utbud på mat med exempelvis choklad i. Idag när jag handlade med Gwen fanns det TVÅ musli, varav en var endast havregryn. Det kändes väldigt konstigt att bara kunna välja mellan två stycken när det i Sverige finns... ett nästan FÖR stort antal att välja på. Men fick iallafall min musli och Gwen försökte hitta ett substitut till filmjölk, de har varken filmjölk eller yoghurt i mjölkpaketliknande form. Upplevelsen jag hade inne på the market var väldigt överväldigande HAHA, kan inte ens skriva ner alla skillnader här och nu eftersom de kallar på mig där nere. Vi ska äta. Klockan är 8! Jag som brukar käka fyra.. men men, jag ska ju uppleva allt det här "the french way".

Vet inte om katten gillar mig i huset. Den kommer in i mitt rum, lägger sig på golvet och rullar runt, men när jag sen vill klappa den blir den LACK. Jäkla Bobo! (..som katten heter)
Diabolo menthe är en fransk dryck med någon slagt kolsyrad lemonad och mintsmak, väldigt speciell.
 
2012-09-01 @ 20:13:20

Det går bra nu

En snabb uppdate, kidsen kallar på mig hela tiden, haha. ÖVERSÖTA. Käkat en fransk frukost, lite annorlunda, men ändå gott. Ska kolla på min framtida skola nu, fixa mobilen m.m STRESSAD men hörzzzzz
2012-09-01 @ 10:11:39

Croissy sur Seine

Okej, så nu har jag äntligen kommit fram, packat upp och krypit ner i sängen. Jag gillar sängen. Flygresan gick väldigt snabbt och Gwen stod tålmodigt och väntade när jag kom fram.. 35 minuter försenad. Vi körde en bra bit för att komma till Croissy, men snackade hela vägen. När vi sedan kom innanför dörren visade de mig runt, kidsen sov. De var tydligen väldigt nyfikna på mig, så lär väl ha två små franska kids vid min dörr tidigt imorgonbitti, haha. Katten Bobo är också nyfiken, han öppnade dörren - luktade på mina grejer - och gick ut. Nu börjar jag bli pömsig, så får se vad morgondagen erbjuder, hihi.
 
Tog ett par snabba pics på mitt rum. Min säng som är vääldigt bred och mysig. Min lilla klädkammare som jag redan inrett med mina grejer, haha och sedan några Paris-broschyrer som den gamla au pairen de hade över sommaren lämnade till mig.
2012-09-01 @ 00:12:35

bloglovin
DAGAR KVAR