Glad Påsk!

Gladeliglad påsk! Har precis fixat mig och är snart redo för en fransk påskmiddag med familjen+gäster. Till förrätt ska de använda en av mina dippor jag tog med mig från Sverige, haha, "blue cheese", hoppas den smakar. I fredags blev det utgång, det började med Julia i Bastille och sedan vidare med några fransoser på en random klubb i Belleville, lyckad utgång och kom hem vid fem. Vaknade vid tolv och drog till en marknad där jag köpte ett par Reebok, powerwalk-skor, riktigt sköna och kostade bara 30 euro. KAP!
2013-03-31 @ 12:57:00

Omelett!

Vaknade av strååååålande solsken, dock stod det -1 på mobilen så helnöjd är jag knappast med tanke på att det är första april på måndag. Började dagen med en liten fruktblanding, en banan, en kiwi och några vindruvor +te. Sen powerwalkade jag en runda. Kom hem och var grymt sugen på omelett, så blandade ihop en najs röra med två ägg, en liten lök, en tomat, en skinka, salt och peppar. RIKTIGT LYCKAD. (ok, det var första gången jag gjorde en så hade väl inget att jämföra med) Ikväll kanske det lutar mot utgång, får se, och imorgon blir det en marknad eller två. Och på söndag är det ju PåSkKeLipÅsKk.
 
2013-03-29 @ 10:02:00

Fortfarande kallt

Alltså vad fan är fel på det här vädret? Orkar inte att tempen stod på typ 3 grader idag. Det är nu jag ska sitta med feta brillor i en park, dricka cola light och njuta av "våren i Paris". Förväntar mig en tvär vändning snart, för den här långa kylan gör mig DEPRIMERAD. Dessutom är jag lite halvsjuk, vet inte riktigt vad som är fel. Febrig och snuvig typ. Men eftersom jag vilade hela dagen igår kände jag att det kunde vara skönt att få något gjort idag. Så träffade Julia i Paris och vi gick typ överallt. Mysigt trots kylan. Städerskan har varit här och hon öppnar ju alltid alla fönster och glömmer sedan stänga de, så det är kallt som fan i huset. Jävla Filleman, ska alltid påpeka hur lång jag är trots att det är hon som är cirka 1,50 skitar hög. Sen pratar hon franska med en accent från MARS (afrika..) och när jag inte förstår vad hon mumlar om säger hon "Jollija, tooh neh cåmprahhhhnd pahh löh francähhhhh" [julia, du förstår inte franska] - svårt att skriva ner hennes dialekt, men svårt är det. Och hon brukar gotta sig i barnens kakskåp också. Missförstå mig inte, jag HATAR inte henne. Hon är bara ganska otrevlig och konstig.

Såhär ser hon ut när hon påpekar att jag inte förstår franska. And i'm like "you. toilet. clean. now". (jag har varit städare, så får skämta om sånt)
 
2013-03-26 @ 16:19:33

Hehe i'm alive

Ja, det har hänt en del sedan jag skrev senast. Kom tillbaks från London i söndags efter en härlig resa som vi först inte trodde skulle bli av. I tisdags, dagen då vi skulle ta bussen, började det snöa som FAN i hela norra frankrike. Vi stod redo i kylan, men en timme efter avsägd avgång fick jag ett mail där det stod att bussen var inställd. Så hem åkte vi igen, sura som fan, och eftersom vädret inte verkade bli bättre hade vi ställt in oss på att inte åka. Men dagen efter åkte vi dit igen, samma tid, och såg den fula blå "megabussen". HAPPY GALS ÅKTE TILL LONDON.
2013-03-22 @ 07:40:40

Fredag med glädje

En rätt okej vecka har nästan passerat - trots att jag passat barnen ca 11 timmar per dag, inte träffat några kompisar, inte tränat och ja, inte rört mig utanför huset efter jobbetid. Har ju som sagt somnat senast tio VARJE dag och vaknat runt åtta, halv nio. Har kommit på varför jag blir så jävla trött på kvällarna. Eftersom jag under heeeela dagen har full fokus på kidsen, speciellt när vi går utanför huset "oj, där borta kan de ramla ner" "oj, det kommer massa bilar som inte ser ut att stanna" osv osv. Annars fokuserar jag ju vanligtvis bara på mig själv. Men dessa kidsen som jag bor med har en tendens att alltid skada sig eller göra något farligt. Ska fan bara vara hemma och götta mig ikväll. Sen är det icccccke många dagar kvar till London.
2013-03-08 @ 09:06:59

I'm alive.. so far.

Nu har det gått 2/5 dagar. Inne på den tredje. Men jag har överlevt och dessutom haft ganska roligt (?) Nästan inga bråk alls och inga stora gråt. Men både i måndags och igår somnade jag runt tio och vaknade halv nio. Mycket sömn. Ja, man blir ganska slut efter att umgås med kidsen nästan tolv timmar i sträck. Inte för att de är så jobbiga, det är bara att det är så utmattande. Idag ska vi nog hänga runt kvarteret och i eftermiddag, vid tre-fyra ska vi ta oss till biblioteket, där ska tydligen vara någon slags "dock-show". Jaja, vi får se. Vädret idag är inte alls lika nice som tidigare dagar. Det är ganska grått och mulet, men inte så kallt.

Mitt namn är i nuläget gansa uttjatat då de skriker på mig heeeeela tiden. I skrivande stund står faktiskt den äldsta och säger "julia julia julia juuuuulia" - och grejen är att han inte vill något speciellt. Och när de då börjar gnälla för sånna småsaker som bara är helt bisarra blir jag enormt irriterad (inombords bör tilläggas..) Har ganska lång stubin, men ibland går det bara utför alltså. "Vi är ju bara mänskliga". HEHE. Tror jag är en av de lite "skojigare" au pairerna ändå, försöker intala mig själv att mina kids är lyckligt lottade ;) Ska snart joina de i studsemattan och köra sköldpaddan - som julia gör på bilden nedan.
 
2013-03-06 @ 10:28:12

Kämpe-väcka

Japp, har en riktigt jävlig vecka framför mig. Ska ha barnen varje dag, hela dagen, fram tills fredag. Vilket betyder att jag kommer vara fast här i Croissy hela veckan, från morgon till kväll. Eller ja, om jag inte åker in till stan med barnen vilket kanske är ett alternativ. Haft lite funderingar om vad jag ska hitta på med kidsen under veckan och då kom ju föräldrarna med den UNDERBARA idén att åka till bassängen. Man måste ha på sig badmössa och får INTE ha badshorts. Hell no. Mademoiselle Brandt visar sig inte i bikini detta porösa TILLFÄLLIGA tillståndet. Och att dessutom klämma in hela frisyren i en tajt badmössa stärker mitt beslut. Men ska försöka hålla de busy så gott det går. Och efter det har jag ju en veckas ledighet. London 12-17. 

Varje gång jag läser denna ler jag fånigt för mig själv...
2013-03-03 @ 19:07:00

bloglovin
DAGAR KVAR