Liten uppdatering bara

Har inte uppdaterat på ett tag. Men helgen var superb. På fredagen blev det en bar och på lördagen käkade jag lunch hos Hanna och sedan på kvällen blev det halloweenfest. Sov hos Ellen, vaknade vid 12, tog cykeln hem. Voila. Måndag, tisdag och idag onsdag= jag har barnen hela dagen (12 timmar/dag) men är sedan ledig resten av veckan. SUPERSKÖNT. Ska verkligen SOVA UTimorgon. SOVA UT. Det är verkligen mycket att ha kidsen under så lång tid... de kräver ju väldigt mycket uppmärksamhet. (förutom just nu, för de leker faktiskt med lego!!!!!)


2012-10-31 @ 10:32:09

Ledig dag

Vaknade halv åtta av att jag hörde lillen vandra i trappan. Idag är det ju onsdag, så då kan kidsen sova en halvtimme längre. De vaknade nästan med ett leende på läpparna och allt gick väldigt bra. Lämnade de på day camp halv tio och sprang sedan en kort 30-minutersrunda. Bytte om, satte upp håret i en knut på huvudet och tog tåget till köpcentret "Les quatre temps", lätt ett hett tips till er som vill shoppa loss en heldag i Paris. Fick med mig en del fina grejer hem, en knallblå klänning och en halsduk från New look. Handlade en smyckeshängare från världens bästa inredningsaffär och även tre hudprudukter från Yves Rocher. Kom hem vid två-tiden och gjorde sedan spagetti carbonara som jag innerligt hoppas att kidsen ska uppskatta.
2012-10-24 @ 15:15:21

From Paris with love

Dricker min pepsi. Käkar min macka. Kollar på SATC. Och nu bär det av till skolan.
Köpte tre mappar igår till mina ton papper som vi får i skolan, hoppas innerligt att jag kan hålla lite ordning haha. Jag och papper alltså... 

(är på väldigt GOTT humör idag)
2012-10-23 @ 10:07:05

Morgonjogg

Det var verkligen segt att komma upp i morse. Men eftersom jag har plikter att följa kan jag inte snooza. Bestämde mig för att klä på mig träningskläderna i hopp om att bli lite peppad på att jogga. Morgonen gick väldigt bra, ingen unge som var på dåligt humör! Så det kändes väldigt bra när jag lämnade barnen goa och glada i skolan. Efteråt började jag traska hem, kände VERKLIGEN inte för att jogga/promenera. Det slutade med en kort runda på en halvtimme, bättre än inget liksom. Till frukost blev det mina nya (en aning nyttigare) flingor, ett glas juice och en yoghurt.
2012-10-22 @ 09:35:00

Ikea. All day.

Idag var jag uppe med tuppen och tog tåget mot ikea. På andra sidan Paris. Efter en hel del svettiga byten var jag och fem andra tjejer äntligen framme vid den stora blågula byggnaden. Vi började med den obligatoriska frukosten. Smakade deras version av lussebullar vilket faktiskt smakade bättre än förväntat. Därefter begav vi oss in i djungeln. Kom ut med en lampa, en papperskorg, en fotoram, två doftljus och lite annat smått. Höll mig inom budgeten men är fortfarande i behov av lite detaljer till rummet. Det ska ju trots allt vara MITT rum i ett år och därför måste det ju finnas lite av mig i rummet (och då menar jag självklart inte trosor på golvet eller disk bredvid sängen..) Klockan tickade iväg och plötsligt var det lunchdags. Hade förberett mig på en stor tallrik potatismos med köttbullar, lingonsylt och brunsås men det visade sig att de bara hade pommes eller pasta att servera till köttbullarna. Lite surt, men det dög gott och väl! Det jag älskar med ikea är att man verkligen behållt "det svenska". Förutom alla svenska möbelnamn kunde man även köpa glögg, pepparkakor och andra delikatesser i den svenska shopen utanför kassorna. Med mig fick jag några chokladbollar som jag hann äta två av på vägen hem. Desvärre tappade jag resten på marken på vägen hem när jag kampade med de tunga påsarna. Kände mig lite hjälplös när både jackan och chokladbollarna låg utspridda på gatan. Precis när jag skulle få utbrott kommer det en rar kvinna som hjälper mig samla ihop sakerna igen. Förlorade mina chokladbollar som var delvis täckta av grus. Grät en smula. Men det var lika bra att inte få i sig de kalorierna. Nu har jag iallafall inrett rummet och gjort klart (nästan..) läxan till i morgon. Ska se om jag kan hitta någon rolig kvällsunderhållning nu, ses.
2012-10-21 @ 21:04:08

Skitväder

Idag har det verkligen regnat hela dagen. Åkte till Marais med Hanna, Klara och Johanna där vi gick runt lite bland butikerna. Regnet öste ner så det blev inte mycket shopping tyvärr. Precis när vi skulle ta metron slutade det regna och sedan när jag hoppade på cykeln för att komma hem började det ösa igen. Men nu ser det faktiskt ut att ljusna, äntligen. Klockan sju kommer Hanna och Klara hit och vi ska äta raclette med min host-family som i princip tjatat på att jag skulle bjuda hit några vänner. Har aldrig ätit raclette och har inte riktig koll på vad det är.. 
 
Igårkväll efter jobb stack jag, Hanna, två norskor som bor i vårt område och en Kanadensare till latinkvarteren i Paris. Det är verkligen otroligt mysigt där. Små trånga men upplysta gator, restauranger med mat från alla världens hörn och svettiga barer. Men ja, vi bestämde oss för att käka eftersom ingen av oss hade hunnit med det och det blev (lucky me)en indisk restaurang. 

Bild från min födelsedagskväll på O'sullivans där jag inte bara fick en finfin tårta av Ellen och Hanna utan bjöds på en gräddig bailey-shot av bartendern samtidigt som de spelade "happy birthday" i högtalarna. 
2012-10-13 @ 16:45:00

Drar till tåget!

Nu ska det födelsedagsshoppas (till mig själv..)
2012-10-12 @ 10:24:12

Regn

Så, egentligen skrev jag ett inlägg redan, men när jag skulle publicera det milslånga inlägget försvann det. Jävla skit tänkte jag och stängde ner datorn. Igår var jag i allafall i skolan, ny lärare hade vi också då den icke så omtyckta vikaren slutat. Vår nya lärare verkar JÄTTEBRA, väldigt pedagogisk och duktig. Känner att nu kommer äntligen franskan komma igång, vilket är på tiden. Det är faktiskt mycket svårare än vad man tror att lära sig ett nytt språk, ska försöka hänga lite med föräldrarna på kvällen när de kollar på franska masterchef, haha!
 
Min födelsedag. Lämnade kidsen som vanligt på morgonen och sedan drog jag mig hem. Tog det ganska lugnt under dagen. Bestämde mig för att ta ett långbad men hann inte ligga i länga förrän det plingade någon på dörren. Ignorerade det till en början, men sen plingade det igen. Sneglade ut genom fönstret och såg till min stora förskräckelse att postgubben försvann med något som liknade ett stort paket. Mitt paket. Så jag skyndade mig ur badet, tog en handduk och öppnade dörren för att utan vidare framgång skrika efter postgubben. HELL NO att han ska åka iväg med mitt paket. Sprang upp och slet på mig första bästa kläderna - ingen fin kombination - och sprang ut med shampoo kvar i håret. Lyckades grabba tag i honom och fick mitt älskade paket fyllt med marabou, lösgodis, te, morgontofflor, holidaydippor och lite till. Blev SÅ glad.

På eftermiddagen hämtade jag kidsen och mamman kom hem lite tidigare än vanligt. Med sig hade hon både tårta och pizza. Vi åt pizzan tillsammans och pappan anslöt sig lite senare när det var dags för tårta då han var lite sen från jobb. De släckte alla lampor så att det blev bäcksvart. Sedan började de sjunga och kom in med en fin liten chokladtårta med massa ljus. Till det serverades Champagne, hehe, SÅ FRANSKT och SÅ GOTT. Blev himla glad för den lilla tillställningen och sa det ett antal gånger så att de förstod att jag verkligen uppskattade det.

Och nu ska jag göra mig i ordning för en shoppingdag på La Defense, ska skriva ett inlägg om kvällen också.
2012-10-11 @ 15:37:00

19 år

Idag, tionde oktober, är det min födelsedag. Lämnade barnen på Day camp, som vanligt på onsdagar. Det känns inte riktigt som en födelsedag.. bara en vanlig dag likt alla andra. Ikväll ska familjen i allafall fixa både tårta och finfin champagne, så det känns bra! Och förhoppningsvis hinna träffa några vänner när alla slutat.
2012-10-10 @ 12:41:27

Tisdag, en bra dag.

Så när jag och Ellen satt på stationen, väntade på tåget till skolan, får jag ett samtal om att lektionen var inställd (!) Och inte bara det, läraren/vikarien har slutat. PROGRESS! Så, på torsdag ersätts hon av en annan som förhoppningsvis är aningen bättre. Så direkt efter samtalet tog vi tåget in till Paris, kollade runt lite i affärerna kring Operan och käkade en liten lunch på Pauls. Det kändes bra! Har äntligen införskaffat mig en finfin handcrème från... Sephora såklart. Så exotiskt, oh lá lá!

Har precis kommit innanför dörren, funderar på ett glas pepsi max eller te. Har två timmar att bara ta det lugnt, ska nog städa lite på rummet då jag lagt märke till att städerskan fullkomligt skiter i mitt rum???!! Haha, äh, det är inga problem. Måste piffa upp mitt rum lite, köpa lite grejer så att det blir personligt. Några mysiga doftljus skulle inte vara helt fel nu när det börjar bli mörkt och kallt.

Tänkte bara visa det viktigaste man kan ha i sin ficka i Paris, med denna kan man nå alla delar utan problem. Lite svår att hantera i början, men nu så!
2012-10-09 @ 14:42:54

9 oktober

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev. Vet inte riktigt varför det blivit så, men jag ska lova mig själv ett inlägg om dagen. Just nu är städerskan här, som kommer en gång i veckan, hon pratar extremt svårförstådd franska. Hon är från något land i Afrika och likaså dialekten! Men vi gör varandra förstådda iallafall, hon förstår mig, men ibland då hon frågar mig grejer så ler jag bara när jag insett att jag inte förstått ett enda ord. Ska snart göra mig redo för skolan, som förbättrats en aning, men fortfarande inte värt pengarna. Men mamma ska skicka ner en svensk-fransk verb/grammatikbok, najs. För här finns det bara FRANSKA grammatik och verbböcker.
 
Helgen var både mysig, rolig och innehöll sömnbrist. På fredagen gick jag till Ellen och kollade på film, mysigt. Lördagmorgon köpte vi en cykel till mig och på kvällen blev det utgång. Morgontåget hem, somnade i Ellens bäddsoffa och båda vaknade klockan två, då blev det frukost/lunch/middag på en kinarestaurang.

Imorgon är det min födelsedag. Jag längtar inte. Vill inte fylla år här. +alla friendzzz utom jag jobbar ju på onsdagar, *ensammastetjejenivärldenpåsinfödelsedag* 
Jag och Klara.
2012-10-09 @ 09:28:00

Tönt

Så idag var det skola igen, måste säga att det inte är roligt där. Usch, påminner extremt mycket om gymnasielektionerna som man spenderar genom att kolla på klockan. Efter skolan tog jag RER:en direkt hem, hade ingen riktig lust att fika idag. Så nu har jag spenderat två härliga timmar här hemma. Ätit kyckling med currysås och druckit te. Iförd en väldigt oversized tröja har jag överlevt dagen galant. Ska hämta kidsen alldeles strax. Yup. Vad jag ska göra imorgon är fortfarande oklart, alla jobbar - not me - sugen på en vända till Paris kanske? Måste ändå köpa lite grejer. Handkräm bland annat. Toodles!

Bara glad. 

Jag som dude.

Litet huvud i stor tröja. hejhej.
2012-10-02 @ 16:10:24

Måndag

Nämen hallåj. Kom precis innanför dörren efter ännu en dag i skolan och en liten picknick efteråt. Det blev en mumsig sallad för mig, yup. Det gick rätt okej i skolan, det går framåt men som sagt - fortfarande svårt. Imorse lämnade jag barnen på skolan halv nio och sedan begav jag mig ut på en joggingrunda, en ynklig sådan, men bättre än inget. Kände mig mycket piggare efteråt och åt frukost. Har hittat en yoghurt som både är nyttig OCH god, sedan rostade jag två brödskivor och tog någon slags mjukost på. Till det blev det ett tillpiggnande glas pepsi max. Jag och mina klasskompisar (?) - de går i min klass, är au pairer och ja, schysta helt enkelt - har bestämt oss för att försöka stå emot vårt sockersug, haha. Blir lite mobbad för min skånska dialekt haha, men man får leva med det...

Ska snart bege mig mot barnens skola, suck, är lite trött. Skulle helst stanna hemma och se på Harry Potter. 
2012-10-01 @ 15:43:35

bloglovin
DAGAR KVAR