Que faites-vous?

Ja, denna dagen har inte varit så bra. Är dels fett förkyld så att jag inte vet höger eller vänster, hostar natten lång så att jag vaknar med ica-kassar under ögongen. Skar mig när jag rakade benen som dels är likbleka eftersom de inte fått se solljuset på länge. Och sen, när jag samlat på mig en mysig bok, min dator, mobil och brillor ser jag något eller NÅGRA smyga runt i trädgården. Leker lite spion och spanar genom fönsterspringorna och ser att det är tre grannbarn (som dessutom inte ens umgås med mina kidZ och de är inte så trevliga) som smyger runt och leker med mina kidZ leksaker. Jag försöker desperat göra något ljud för att skrämma de så att de ska förstå att det faktiskt är någon hemma. Men icke. Dessa barnen räds icke lätt. Så tänker "ska minsann ta de på bar gärning, jajamen", jag menar, en stor svarthårig utlänning måste ju vara ganska kusligt? Så ut går jag med mina grejer och barnen stannar upp, tittar, och fortsätter leka (samt stöka till i trädgården). Jag säger klart och tydligt på franska "Vad gör ni här?" (inte argt, irriterat utan bara av ren nyfikenhet liksom) , barnen glor på mig likt första gången man såg mamma kyssa tomten och fortsätter leka. "HALLÅ, säger jag, ni vet att ni leker med Noah's och Theo's grejer" (in french ofcuerz) Inget jävla svar. NÄHÄ. Sätter mig på en stol i solen med min bok för att försöka indikera "hej, jag är ledig, jag vill gärna ha lugn och ro med min bok". Men när de springer runt min stol och börjar bråka om leksaker som inte ens är deras får jag nog. Vad ska jag göra? Ta de i skärpet och bära ut de? Skrika på de? Kanske på svenska så att de blir lite rädda? Jag vill ju inte jobba gratis som au pair till tre barn under denna underbara dagen. Smider lömska planer i mitt huvud i några minuter tills jag ser pappan dyka upp (som dessutom inte verkar gilla mig eller iallafall tycker det är VÄLDIGT jobbigt att klämma fram ett "bonjour" varje gång vi ses) Har på mig mina brillor och sitter oberörd på min lilla stol medans han går och hämtar barnen som inte vill lämna denna underbara "gratis-inträde-lekstugan". Så när de väl gått ser jag att alla leksaker är utspridda över hela trädgården till skillnad från innan när alla låg i den lilla plastbaljan i hörnen. Kul liksom. Och inget tack fick man heller. Visst är jag au pair och gillar barn, "mina" barn dvs. resten - om de inte är otroligt söta - kan gärna hålla sig på 10 meters avstånd på min lediga tid.
2013-04-24 @ 14:07:00

Allmänt glad

Idag är jag bara allmänt glad. Trots att städerskan är sen känns det inte som att världen ska gå under. Kan det vara för att jag kommit igång med träningen a.k.a powerwalkerna som utlöser massa happy-energy-endorfiner? För ärligt talat känns det som om jag har mer energi än någonsin, trots att jag gick 1,5 mil igår (två rundor alltså..) och ska snart träffa Julia för att gå lite till. Dock har jag för jävla ont i halsen och har hostat hela natten+att jag nästan försov mig då jag ställt om klockan i sömnen, hehe, men ja. GLADER ÄR JA ÄNDÅ. Och nu kom städerskan på tal om ingenting, så ska kila. 


2013-04-23 @ 09:20:29

Älska

Åh, är sååå glad för det fina vädret just nu. Idag bestämde jag mig för att köra lite solo-shopping, då presterar jag  ju som bäst. Blev både hatt, klänning och skjorta. Riktigt nöjd faktiskt. Vet att det inte är mycket, men måste lägga av med alla skitköp. Sen vandrade jag omkring lite mellan alla second hand butiker och njöt av värmen. Provade några shorts och jeans också.. men de satt inte som de skulle/gick ej att knäppa (KAOS).Så provade inte fler efter det. Har precis lagt mig i sängen efter ett härligt bad och innan det tog jag en härlig pw på 8 km. Försöker desperat att få in träningsrytmen igen, lite lättare är det iallafall när det är varmt - men tråkigt att man inte har sällskap.

allt som saknas på bilden är min nya stråhatt!!!!!!

2013-04-17 @ 22:08:45

Måndag 15 april

God eftermiddag vänner små! Har precis kommit innanför dörren efter en lång mil i solskenet. Kände att jag behövde bli av med allt skit från helgen som slutade med två utgångar. Första kvällen bar det av till "titty twister", en väldigt ny och fancy klubb. Trodde till en början att vi inte skulle komma in, men det gjorde vi. Faktiskt så gled vi förbi kön. Inte riktigt min stil på klubb, var väldigt sugen på att dansa men det fanns inget dansgolv. Bara en massa VIP-bord som man visserligen kunde dansa vid. Det vimlade av modeller, nästan alla var lika långa som mig med mina 13 centimeters klackar på! Några drinkar och tequilashots senare drog vi hem.  

På lördagen var jag ganska sne eftersom jag inte fått så mycket sömn men var tvungen att ta igen lite sömn för att på kvällen var det utgång igen. Denna gången på vad man kan säga är den raka motsatsen till titty twister, en technoklubb - där folk står och dansar oavbrutet i timmar. Det var svettigt och trångt men ändå en klubb man måste besöka förr eller senare. Trashigt och nedgånget men ändå med en viss charm. Klubben hette, om jag minns det rätt, "Pigallion", och det var ett riktigt rave-hak. Det stängde inte förrän ETT på eftermiddagen. Only in Paris alltså. Men vi begav oss hem "redan" lite innan sju. Så när jag gick hem från tåget strax innan åtta var det soligt. En riktigt varm dag väntades så jag hann knappt somna innan alarmet tjöt klockan 11. Det blev jordgubbar och cola light i solen samt en fin ny bränna (lite röd..) som invigde sommaren. Är inte längre "vit-blå" utan ser faktiskt mänsklig ut. Eftsom solarium inte är så poppis här är det grymt svårt att hitta och dessutom scheeetadyrt. Och slutligen på söndagskvällen blev det middag med värd-familjen ute på altanen.

i fredags.

i lördags på reeeeejjjvvvet.
my little strawberry+a tree.
2013-04-15 @ 14:48:17

Väder


Så under lördagskvällen blev det först en liten fransk födelsedagsfest ute på vischan bland massa skådespelare och moviemakers. Vi kom dit redan vid tio-tiden så vid halv två tog jag och julle metron tillbaka till city och stack till Bus Palladium. Det var en jävla kö när vi kom dit, både till VIP'en och den vanliga. Men julle kände en kille "hattkillen" så vi gled förbi alla HEHE ;) Och där inne körde vi till fyra halv fem, var sjukt trött eftersom vi börjat så tidigt. Dagen efter blev det sängen. Sjukt synd eftersom det var fint väder. På tal om väder, kolla SÖNDAG denna veckan, äntligen börjar man förstå att man bor i Frankrike. Ha det fint.
2013-04-09 @ 07:46:38

Pourquoi tu gâches ta vie?

Ska snart sätta mig på min gamla stålhäst och bege mig in till Paris. Ska försöka Måste hitta något till ikväll annars går jag klädlös, vafan. Förhoppningsvis är vädret lite bättre än föregående dagar så man kan sitta lite ute. Igårkväll blev det ändå att jag käkade lite middag med familjen eftersom mammans syster+pojkvän är på besök. Raclette. Men det var faktiskt väldigt trevligt, var som vanligt lite blyg i början haha... Men eftersom de inte alls var bra på engelska och när jag blir nervös försvinner ju nästan franskan helt så var situationen inte riktigt till min födel. Visade min och kidsens "Harlem shake", den går alltid hem. Sen fick jag reda på att familjen redan fått förslag om nya au pairer till nästa år, wäää. Jaja, fick iallafall reda på att det de gillar med mig är att huset alltid är fullt av skratt när de kommer hem efter jobb. hihi. JAJA, har käkat upp min frulle nu så ska slänga på mig något annat än mjukisbyxor. Det är förresten 28 dagar tills jag kommer hem till Sverige och hälsar på, är sugen på att träffa alla. SES.
 
 
2013-04-06 @ 09:49:19

Elle me dit

Hade lite egoattack nyss. Kände mig lite extra fräsch med mitt nyfärgade hår (trots att det är elektriskt HELA tiden) Idag tog jag en vända in på La defense och skulle se om jag hittade något kul att ha på sig i helgen, gick inte vidare bra hehe. Provade ett par jeans som fick min rumpa att likna en sorglig gammal svamp, fyfan, och där försvann ju lusten att shoppa haha.

Dör snart så mycket jag lyssnat på Mikas "Elle me dit", blir på fett gott humör när jag hör den. Går med den på högsta volym i lurarna och låtsas att jag är i en jävla musikvideo. Och sen tror jag att jag kan texten, vilket jag inte kan á la "när-var-liten-och-sjöng-engelska-låtar"-style.
2013-04-04 @ 16:09:08

bloglovin
DAGAR KVAR