Kyckling och lime

Gjorde samma rätt som jag gjorde igår. För er som blir sugna på lite kryddstark kyckling titta hit. Detta är typ världens enklaste rätt, jag gör det själv lite på måfå så har inga exakta mått egentligen. Men när kycklingen är tinad tar det inte många minuter innan den ligger färdig på tallriken. Hinner dock aldrig ta bild på den eftersom jag är för snabb med att käka upp den.

Kyckling med chili och limesås (ca 320-350 kcal, inte noga räknat)
100 g kyckling (ungefär 2/3  filé)
0,5 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 msk limesaft
1 msk kalvfond
Vitkål (valfri mängd)
En bit squash (ungefär en halv knytnäve)
Chiliflingor (mängd beroende på hur starkt man vill ha det)

Så börja med att tina kycklingen och dela den i smala bitar. Låt den stekas på relativt låg värme, krydda med chiliflingorna, häll sedan i både limesaften och kalvfonden. Rör om. Hacka squashen till små tärningar och häll sen i både vattnet och grädden. Rör ned squashen också och låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar, smakar det fortfarande inte tillräckligt mycket kan man efter egen smak hälla i lite etra limesaft eller kalvfond. Strimla vitkålen och lägg den på tallriken. När såsen har blivit en aning tjock är den redo att serveras. ÖÖÖÖVERGOTT.
2012-08-21 @ 16:59:29


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
DAGAR KVAR