På planet

Planet var typ 30 minuter försenat. Men äntligen är jag iväg, fick inte tag på min värdfamilj så kunde inte ge de en "heads up" om förseningen. Aja, hoppas det löser sig. Landar om cirka en timme, har ont i magen och mår lite illa. Det känns så jävla konstigt att sitta själv på planet, att irra omkring själv på flygplatsen för att hitta gaten. Men det gick till sist.
2012-08-31 @ 20:37:05

22kg

Okej, vägde väskan. Den väger ungefär 22kg vilket är mycket mindre än förväntat. Är faktiskt nöjd. Fick nyss ett mail från min agency med en lista på alla au pairer i områdena i Paris. Det fanns från Schweitz, Sverige, Tyskland, USA och även från Vietnam! Spännande det ska bli att ta kontakt med dessa när jag kommit ner till Paris. Fick även en liten inbjudan till en picknick, som då min agency fixar. Det känns SÅ skönt att ha en organisation som håller lite i tyglarna, man känner sig liksom inte hjälplös om något problem skulle uppstå. Mamma är och handlar hem indiska maten, så vi slipper konka med det senare, himla schyst <3 Vet inte riktigt om detta blir mitt sista inlägg i La Suede, men vi får se, kanske kladdar ner ett litet "omgimsofreak'Nnervous"-inlägg senare.
 
2012-08-31 @ 12:38:00

En ny dag

Vaknade tidigt idag och ja, det pirrar i hela kroppen. Klockan är bara nio men jag är klarvaken som aldrig förr. Nu ska jag snart stänga min resväska och fixa det sista med mitt handbagage. iiiiih. Just i denna stund mår jag nästan illa, kanske är det min nervositet, kanske är det för att jag inte ätit frukost. Det återstår. Mamma, jag och brorsan ska lämna hemmet en aning tidigare så att vi kan äta på min absoluta favoritindiskarestaurang, åh. Så vi lär lämna vid kvart i tre någongång, så att vi slipper stressa. 
Sista bilden på mig, mormor och brorsan tillsammans. Love ya'llllll <3
2012-08-31 @ 09:11:00

Ett dygn

Om ett dygn sitter jag antagligen i bilen on my way till Croissy sur Seine. Dagen har varit helbra, käkat buffé med pappi och sedan träffat lite släkt och ätit hemmagjord paj. Både jag och pappa slumrade till efter buffén, äkta matkoma där. Nu ska jag måla om mina naglar, se första avsnittet av "ung och bortskämd" och njuta av min sista kväll i Malmö. En ganska varm kväll måste tilläggas! Har inte vågat väga min resväska på ett tag nu, hehe, lite panikångest där alltså.
2012-08-30 @ 21:56:44

Damp

Alltså shittttttttt. Vafan. Eh, fattar inte att jag bara har morgondagen kvar i Sverige. Kramade min mormor i typ tio minuter idag efter vi varit på Mandos. Kommer sakna min lilla goa mormor! Idag har jag flummat runt som fan, vill göra så mycket på så lite tid. Har bockat av massa grejer på packlistan och nu håller jag på att torktumla den sista skiten som ska packas ner. Känns väldigt konstigt att jag i princip måste vara klarpackad imorgon. Ännu mer nervöst är det att jag på fredagkväll befinner mig i mitt nya hem för det kommande året. ååÅÅåh. Är grymt taggad på allt, det är så överväldigande. Inlägget blir lite snurrigt för det är vad jag är. Förvirrad.  Och som toppen på moset så är min väska redan på gränsen till för tung. Har packat jävligt lätt måste jag säga och ändå så har kilona rullat på. Bara väskan väger ca 7kg, vilket betyder att jag bara har "13kilo liv" att packa. TRETTON KILO? Snälla det är vad mitt smink väger! (hehe.. skojskoj) Nä, men tack och hej återkommer när jag chillat ner mig. Blir en liten film nu på kvällskvisten, har sett En prinsessas dagbok 1 och 2 nu, kanske Mean Girls eller någon annan chickflick på tur?
2012-08-29 @ 22:06:11

Verkligheten

Idag när jag vaknade såg jag att countown-appen stod på två dagar kvar. Är det någonting fel med mig då jag varken har svårt att sova eller har ångest? Eller jag kanske har lite ångest utan att veta om det? Äh, när packningsnojan går igång behöver jag nog inte oroa mig hah. Något som är säkert är att jag kommer sakna min lilla bebb, alltså Rex, åååååh, bebbeeeeee. Världens bästasötastegosigastesnällaste doggy ever.
 
Färgade utväxten igår och nu ser det ut som jag bär runt på en svart färghjälm. Hela huvudet inklusive hårbotten är svart, men får tvätta det ordentligt några gånger innan jag åker så att den överflödiga färgen försvinner.

 
 
 
 
2012-08-29 @ 09:14:00

Texas, San Francisco and Paris


Typ en liten avskedsmiddag idag med några av mina vänner. Dessa som syns på bild ska också vara au pairer - på andra sidan jorden dock. Kändes sjukt konstigt att krama de för en sista gång och säga "ja, vi ses väl om ett år.." Men vi säger inte hejdå föralltid. Hoppas jag hittar ett par lika galna och glada tjejer som jag kan umgås med i Parrrrre. Det börjar kännas lite i magen nu när dagen närmar sig med stormsteg. Måste tvätta, typ ALLT. Och imorgon ska jag äta ute med familjen, det blir den fjärde dagen i rad jag käkar ute. Blir dålig i magen av att tänka på allt samtidigt, wäääp. Ska träffa en kompis imorgon förmiddag också i stan, samt handla några sista smågrejer. LOVE
 
2012-08-28 @ 22:02:46

Måndag och fyra dagar kvar

Hallå my fellow friends. Idag är det måndag. In-fucking-sane! Igårkväll pratade jag med familjen en sista gång antar jag, sen får jag träffa de öga mot öga på fredagkväll. De är hur rara som helst och verkar verkligen vilja att jag ska trivas bra. Dan efter min ankomst ska vi fixa nytt franskt mobilnummer, kolla på en skola i St. Germain och fixa mitt pass navigo (metrokortet!). Oooh, det börja kännas lite i nerverna nu att det verkligen är dags. Nu ska jag bege mig till pappa och gå ut en långis med doggy och sedan blir det att ta bussen in i stan och luncha med Molle som också ska vara au pair fast i USA. Det är skönt att jag har hela veckan fullspäckad så att jag slipper tänka så mycket på allt annat som surrar runt i huvudet, men jaja.
 
Idag ska jag nog färga utväxten, så att jag slipper göra det de första månaderna liksom ;) Pappa visade mig en annan resväska som han hade, den var inte bara MEGASTOR utan SUPERMEGASTOR men även ganska lätt. Får se om jag får plats med allt i den röda jag har och inte får FÖR mycket övervikt. 3 kg ungefär är ju okej, men över det känns det som onödiga pengar.
 
Jaja, nu ska jag inte låta hunden få hålla sig för länge, ses!
2012-08-27 @ 08:59:04

The princess diaries

Kollar på En prinsessas dagbok, det är fanimej den bästa filmen någonsin. Har sett den typ 1000 ggr, den blir aldrig gammal. Den är perfekt. Men anyway, ska snart göra mig iordning inför stan och lunch/middag med Emelie. Det blir café2000, da freak'N best saladZ ever. Den currydressingen är inte att leka med, loveit. 
2012-08-26 @ 13:15:31

Dafuq?

Nu är klockan lite sent och börjar ticka mot den nya dagen. Alltså söndag och då är det fem dagar tills jag åker. Har lite ångest över hur jag ska spendera mina sista dagar i Malmö. Det hela blir lite för mycket när jag fyller huvudet med grejer jag vill göra, eller rättare sagt personer att träffa. Men idag hade jag en liten finmiddag hos pappa där jag sa tjingeling till farmor. Imorgon ska jag och Emelie käka någonstans, lutar mot indiskt som vanligt ;) Idag var jag på en massa olika ställen med mammi, handlade bland annat ett par låga dr denim jeans (BIGLOVE!!!!) och en transparent skjorta som är dööööfin. Även två par riktigt sköna behåar, en ful bikini (ja, det finns ju i princip inga kvar ute i stan och jag har inga..) två mascaror, ett M.A.C läppstick á la lady gaga i ljusrosa och ännu en liten present till familjen. En liten giftbag som faktiskt börjar likna något någerlunda svenskt!
 
Hade planerat att börja packa idag, men vet inte riktigt var jag ska börja? Ska börja på måndag. Änsålänge ligger där två par 14 centimeters klackar som jag hoppas att jag inte behöver använda innan jag reser, hehe.
 
Tänker trotsa allt och publicera ett inlägg utan bilder. Bara för att jag utlovar 100000 bilder från Paris och vill ju inte överbelasta bloggen ;DDDD (förresten så har blogg.se typ uppdaterats, crazyyy galet fattar ej ett skit)
2012-08-25 @ 22:57:00

The typical Julia

Helt plötsligt känns det som om jag har övermycket att göra. Bara nu för att jag kommer på massa grejer nu när jag sitter här och gör ingenting. Men i helgen ska jag (reminder till mig själv..) färga håret, färga mina jeans som numera har fått en grå nyans, köpa ett par ballerina eller liknande, använda mina presentkort, handla mascara, joggingshorts, tvätta mina träningsskor som tack vare jobbet förlorat sina vita partier, FÖRSÖKA hitta en långklänning, köpa bikini (ETT MÅSTE). Åhhhhh, det är massa mer jag orkar inte skriva ner det!!!!!!

Kom på idag, eller jag tänker på det en del iallafall, hur mycket jag kommer att sakna att skojbråka med min mamma och lillebror. Vi gör det typ hela tiden. Man kan ju inte direkt gå fram till värdmamman och säga "vad fan är det som luktar?" när hon precis tagit parfym. Eller viska genom nyckelhålet in till brorsans rum tills han blir galen. Sånna torra, taskiga, roliga skämt. Ibland brukar jag tönta mig framför mamma och brorsan, sen vänder de sig om och "viskar" (säger högt så att jag hör) "Känner vi henne eller? Hon är inte riktigt normal..". Men ja, det är svårt att förklara. Får helt enkelt hitta en väldigt skämtsam vän, fransos, människa - i Paris som klarar av ett skämt eller tio.
HAHAHAHAH. Fan, har glömt ladda upp/berättat om vad jag ätit idag. FYI står chocolate cookies på listan. Vill ni veta vad jag äter varje dag? Dör ni om ni inte får veta? Följ mig på instagram Juliabbrandt.
2012-08-23 @ 19:30:31

1234567

Ohh ma freak'n GOD. Sista jobbdagen imorgon. Ska snart ta cykeln till maxi och handla lite ingredienser till min avskedskaka. Tänkte göra chocolate chip cookies.. yuumm.. Efter det ska jag försöka hinna en joggingtur eller liknande. Blev en kortis med hunden igår och en lite längre i bokskogen med mamma. Är alltid överseg efter jobbet, sitter liksom bara och glor på skärmen. På lördag ska jag och mamma fara runt i stan och köpa de sista grejerna innan resan. iiiiih. Låt oss hoppas att väskan räcker!
2012-08-23 @ 14:43:33

Powernap vs. powerwalk

bild1) ligger och slappar i en hängmatta hos farfar bild2) på språng till malmöfestivalen för att se rebecca och fiona.

Nu sitter jag här igen. Är sjukt trött och ja, jag somnade ju nästan på frukosten trots att jag försökte göra allt för att hålla mig vaken. Nej, får bege mig ut på en runda med doggy så kanske jag piggnar till lite och sedan ska jag ta cykeln till maxi och handla keso. De jädra plättarna var riktigt (okej överdriver lite..) goda med hallon och banan. SOMNAR SNART. Kanske ta en nap? Njaaaeee..
2012-08-22 @ 14:29:59

Trött som få

La mig waaaay too late igår. Idag vaknade jag med vad som kändes som ett lager cement på ögonlocken, snoozade för länge. Helt sjukt att nedräknaren är nere på singelsiffror nu. Måste tina lite bär som jag ska ha till mina ganska nygjorda kesoplättar. Den mulna vyn från fönstret ger mig lite trött-ångest. Kommer definitivt ha svårt att hålla mig vaken vid frukosten på jobb sen. Men, om man ska se det positiva, bara tre dagar kvar.
Disneytönten Julia har varit i farten igen. En av mina favoriter, Aristocats. En liten utmaning är att se den på franska.
2012-08-22 @ 06:18:07

Städning och fransk musik

När mamma är borta ska jag passa på och vara en exemplarisk dotter och städa lägenheten. Hittade min gamla franska låtlista från 2010, tänk att jag lyssnade på fransk musik redan då, och fylla på den med mina nya favoriter. Fransk musik är mycket bättre än vad man tror. Sexion d'assaut, Joyce Jonathan och Sh'ym är mina personliga favvvvvisar. Har ni några tips på lite låtar? Nej, nu ska jag fortsätta (börja..) städa.

2012-08-21 @ 17:36:51

Kyckling och lime

Gjorde samma rätt som jag gjorde igår. För er som blir sugna på lite kryddstark kyckling titta hit. Detta är typ världens enklaste rätt, jag gör det själv lite på måfå så har inga exakta mått egentligen. Men när kycklingen är tinad tar det inte många minuter innan den ligger färdig på tallriken. Hinner dock aldrig ta bild på den eftersom jag är för snabb med att käka upp den.

Kyckling med chili och limesås (ca 320-350 kcal, inte noga räknat)
100 g kyckling (ungefär 2/3  filé)
0,5 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 msk limesaft
1 msk kalvfond
Vitkål (valfri mängd)
En bit squash (ungefär en halv knytnäve)
Chiliflingor (mängd beroende på hur starkt man vill ha det)

Så börja med att tina kycklingen och dela den i smala bitar. Låt den stekas på relativt låg värme, krydda med chiliflingorna, häll sedan i både limesaften och kalvfonden. Rör om. Hacka squashen till små tärningar och häll sen i både vattnet och grädden. Rör ned squashen också och låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar, smakar det fortfarande inte tillräckligt mycket kan man efter egen smak hälla i lite etra limesaft eller kalvfond. Strimla vitkålen och lägg den på tallriken. När såsen har blivit en aning tjock är den redo att serveras. ÖÖÖÖVERGOTT.
2012-08-21 @ 16:59:29

Dix jours

Alla som frågar när jag åker verkar bli väldigt chockade när de får reda på att det är nästa fredag. Och nej, det är inte långt kvar. Hur jag märkt det (förutom min nedräknare på mobilen haha..) är att jag inte längre kan planera något längre fram än denna helgen. Pratade med en av mina vänner för ett tag sedan om att samla ihop några och käka på restaurang, men nu kanske det inte ens hinner bli av - på grund av att tiden är så knapp. Känns sjukt konstigt att säga att jag inte kommer vara i Sverige nästa lördag. Nej för då kommer jag befinna mig i en tropisk hetta och inte kunna använda mitt kära svenska språk förutom på bloggen och skype (exklusive de svenska au pairer som jag lär träffa..) Allting kommer vara dubbat, jag kommer känna mig som en idiotisk främling som inte förstår mig på metrosystemet eller etiketterna på varorna i mataffärerna. Hur ska jag veta var fiberhusk, danskt rågbröd eller leverpastej heter på franska? Thank god för google translate. Köpte en liten present som jag ska ha med mig till familjen igår, tänker inte avslöja det än om min värdfamilj på något mirakulöst sätt fått tag på min blogg och översätter det, haha. Ska handla en del mer grejer som enligt mig är the typical svenskt.
Ja, denna kollade jag på för några veckor sedan. Utan text dock. Försökte hänga med, det gick sådär.
2012-08-21 @ 14:08:39

Sista jobbveckan

Nu är den sista måndagen avklarad. Har precis ätit chili och limekyckling med riven vitkål och squash, extremt gott. Men min mun brinner, råkade krydda kycklingen lite väl mycket... Ska ta cykeln till stan senare och träffa en kompis, värmen just nu är en aning olidlig. Väldigt kvavt. Men ska inte klaga, det har ju äntligen blivit sommar. Det känns lite väl bra att alla andra började skolan idag, jag jobbar ju dock, men det är ändå en konstig känsla att veta att man inte ska börja skolan igen, på ett tag iallafall. Jag kommer ju gå en kurs i Paris, men det är ju inte riktigt samma grej. Nu ska jag fortsätta svettas, hörs. Elva dagar kvar. Nästa fredag drar jag.
2012-08-20 @ 14:36:06

Två insta-egos

Två små insta-egos från i söndags.
Kom hem från jobbet för en stund sedan. Har inget planerat för dagen, vilket är en aning skönt. Ska slappa lite, ta en runda med hunden eller jogga själv. Sen blir det nog ett långbad med en film, troligtvis The Dictator. Är helt såld på att ligga i badet samtidigt som jag kollar på film, serie eller liknande, sjukt mysigt.

Imorgon börjar ju den årliga Malmöfestivalen i stan. TREVLIGT. Men ska försöka avstå att åka buss en vecka framåt, linjetrafiken blir verkligen kaotisk. Den vanliga tiden bussen tar till/från stan ökar med det dubbla vilket innebär att det är smidigare att cykla. Punkt.
2012-08-16 @ 15:03:18

Träningsvärk deluxe

Nu har min värk i gumpen utvecklats till något större och mer smärtsamt. Ska snart cykla till jobbet, något som jag gjort varje dag i snart sex veckor. Det blir 1,5 mil per dag - det vill säga, en hel del mil om man skulle få för sig att räkna ihop det. Tänker inte börja med huvudräkning här och nu, det skulle bara sluta illa. Men ville ändå bara klargöra att jag faktiskt cyklat varje dag, i motvind och medvind (söker bekräftelse, OKEJ!?). Även i ösregn, men det är mindre kul. Nu har jag bara 7 arbetsdagar kvar och 15 dagar tills jag åker till Paris.
Lejonkungen.. på FRANSKA.
2012-08-16 @ 06:22:24

En fin dag

Idag har det, enligt mig, varit en fin dag. Efter jobbet spenderade jag några timmar hos en vän och käkade brunch, det var underbart gott och väldigt stiligt dukat. Sedan följdes jag och Malin hem, jag stack hem en snabbis och sedan kollade vi på ett par Awkward-avsnitt.

Det ultimata hände sedan. TYP. Jag skulle ut och powerwalka en kort kvällsrunda.. men såg en kvinna lite längre fram som joggade och tänkte då "varför inte". Har ju aldrig gillat att jogga, var ju alltid den som stannade först, blev snabbast anfådd och det fick mig att aldrig någonsin ens tänka tanken på att jogga. Men iallafall så började jag sakta men säkert springa, först en, sen två, sen tre, sen fyra och slutligen fem kilometer. För mig, som aldrig joggat förut, var det en jävla prestation. Den sista biten spurtade jag som fan, istället för att känna mig anfådd och trött - log jag (som ett riktigt psykfall..) Det var en riktig kick! Ska lätt satsa på sex eller sju nästa gång. Och ja, det SKA bli en nästa gång.

2012-08-15 @ 21:23:51

Onsdag

Amen tjena mina solstrålar. Det är riktigt kallt ute, får nog cykla med dubbla tjocktröjor idag. Har precis ätit min favoritblandning á la müsli, vilket består av 2 dl päronyoghurt, 25 gram müsli och sedan lite kokosflinger strött över hela. Smakar godis. Okej, det smakar inte marabou digestive - men helt okej för en sockersugen tjej på morgonen. Har träningsvärk i hela kroppen, undrar med vilka krafter jag ska ta mig till jobbet. Det återstår att se. Hinner jag (..orkar*) så ska jag försöka att iallafall gå en 7-8 km idag. Blir på så mycket bättre humör när jag varit ute och gått.
Precis sovit och redo för lite träning.
2012-08-15 @ 06:18:31

17

Kollade vädret i Paris. Ser ut som om jag får inhandla lite mer sommarkläder, WOOPWOOP.
Idag är det 17 dagar tills jag tar planet från kastrup. 17 dagar! Har fått kontakt med ganska många svenska au pairer om antingen befinner sig i Paris redan eller som ska åka snart, kulkul. Har också via en en hemsida funnit några schyssta (hoppas jag..) fransoser som är villiga att visa mig runt i staden, både i de turistiga områdena och de ställen där studenterna hänger, excited (!!!!)

De senaste dagarna har varit ganska händelserika, iallafall för en hard working gal'. I lördags vinkade jag av en kär barndomsvän som ska spendera fyra månader i Barcelona. Dagen efter det träffade jag några från min grundskola på Lilla torg, tog en drink, snackade och skrattade. Men eftersom jag jobbade dagen efter fick jag dra mig hemåt redan vid tio, men fyra timmars babbel räckte gott och väl! Igår tog jag och några vänner bilen till Höllviken och åt på en restaurang där en kompis jobbar, kul OCH gott. Det blev ganska sent då också så dessa dagarna på jobbet har inte varit lätta, men det är det värt. Idag sov jag faktiskt en stund efter jobb men när jag vaknade fick jag litta energi och powerwalkade en mil, inte så illa. Gjorde massa utfall den sista biten så nu värker röven som bara den... Imorgon efter jobbet är jag bjuden på brunch hos en vän ifrån gymnasieklassen. Man får ju passa på nu att umgås med allt och alla innan man beger sig! FRED OCH KÄRLEK.

2012-08-14 @ 19:36:11

Mina fina vita

Ännu en jobbdag har passerat, som ingenting. Behöver inte ens ha musik i öronen längre, har vant mig vid att umgås med bara mina tankar (fan va det lät hemskt och sorgligt, men så är det). Nu har jag precis kommit innanför dörren, ätit lite müsli och ska troligtvis snart gå ut en runda med doggy. Eftersom han äääälskar att gå ut med mig (och för att det ger mig en anledning att röra på mig när jag inte har lust... Fick hem mina converse igår, vita, som jag beställde från en svensk hemsida för 399kr. Ja, de är äkta. Lyckades hitta hemsidan via en random blogg, så om ni är sugna på ett par så gå in på www.popskor.se, sedan får ni 100 kronors rabatt om ni fyller i "missbizz" i kassan. Det är ju detta vita paret jag ska ha med mig till Paris, får använda de sparsamt så att de inte hinner bli bruna tills dess.

Ikväll ska jag avnjuta inget mindre än The Hunger Games.
2012-08-09 @ 14:16:18

Packlistan

Så, detta ska vara min officiella packlista till Paris. Eftersom jag inte kan packa ner allt jag har i min ägo får jag ju se till att prioritera. Lär ju få fylla på/ta bort i mån av plats i min röda klump.
Struket är nerpackat.
VIKTIGT
Pass+kopia
Körkort+kopia
Europakort
VISA-kort
Bankdosa

Kläder
3 par dr denim
2 par shorts
3 par behåar
10 par underkläder
10 par strumpor
2 par strumpbyxor
1 par svarta leggings
2 svarta linnen
1 vitt linne
1 svart kavaj
1 blommig klänning
Favorittjocktröjan
1 jumpsuit
Pyjamas/myskläder

Träningskläder
1 sportbehå
1 par joggingshorts
1 par träningsbrallor
1 par joggingskor
1 grå mjukiströja

Skor
1 par converse (vardags)
1 par sommarskor (vardags)
2 par klackar (höga)

Smink
2 mascaror
Eyeliner
Kajal
Solpuder
Ögonskugga, palett
Sminkborstar
Ögonbrynspenna

Accessoarer
En stor vit väska
En svart axelremsväska
En svart skinnryggsäck
Ett par solbrillor
2 nagellack

I necessären
Tandställning
Tandborste, tandkräm
Pincett
Sminkborttagning
Satin Care
Rakhyvlar
Mini-shampoo
Mini-balsam
Mini-duschcreme
Mini-hårspray
Silkesdroppar

Elektronik
Systemkamera
2 minneskort (2Gb)
Kameraväska, kameraladdare (sytemkameran)
Digitalkamera, kameraladdare (digital)
Mobil, laddare
Plattång
Locktång
Fön
Dator, laddare, fördral
(kom ihåg att listan är ofullständig..)
2012-08-04 @ 21:58:00

bloglovin
DAGAR KVAR